Mama’s as

0
921

English (translated by team shrtfilm.com)

‘Mama’s As’ tells the story of two sisters whou argue about their mother’s ashes during a Thai massage.

This film was created by Lotje Kerckhaert (Nijmegen, The Netherlands) for the 48 Hour Film Project.

Dutch

‘Mama’s As’ vertelt het verhaal van twee zussen die tijdens een Thaise massage ruzie krijgen over wie de urn met de as van mama mee naar huis mag nemen.

De film is gemaakt door de Nijmeegse filmmaakster Lotje Kerckhaert in het kader van het 48 Hour Film Project in Nijmegen. Daar won ‘Mama’s As’ de prijzen voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice. Op 9 maart 2014 ontving de film de prestigieuze  prijs voor het beste script tijdens de finale van het internationale 48 Hour Film Project in New Orleans. Zo kwam de film in de picture bij het Fimfestival van Cannes en werd daar geselecteerd voor een vertoning in Le Palais.

Het idee voor deze film ontstond tijdens een rondreis van Lotje en haar partner Louise Verbree (camera en edit), door Vietnam, Laos en Cambodja. Ze raakten gefascineerd door de massagecultuur en eenmaal terug in Nijmegen wilden ze daar een film over maken.

Bij de voorbereidingen stonden voor Lotje en Louise twee dingen centraal: een goed verhaal en goed spel. Voor het script besloten zij samen te werken met de Amsterdamse Nynke de Jong en de Nijmeegse San Sperber. De rollen worden vertolkt door Christine van Stralen (o.a. Celblok H, Dunja en Desie), Margo Dames (o.a. Rozengeur & Wodka Lime en Antonia), Vera van der Horst (o.a. Spangas) en de echte Thaise Masseuse Piyoros Sinitsiput.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here