Korte film Koningsdag in competitie op filmfestival Toronto

0
679
New York, USA Collage
KoningsdagDe korte film Koningsdag van regisseur Steven Wouterlood is geselecteerd voor het competitieprogramma van het Toronto International Film Festival (TIFF) Kids. Het is de tweede keer dat dit team van regisseur, producenten en schrijvers met een jeugdfilm voor TIFF zijn geselecteerd. In 2014 won hun film Alles Mag de juryprijs op dit festival, om daarna nog in de prijzen te vallen in onder meer Oberhausen, Tokio en Amsterdam (CineKid) en bij de International Emmy Awards. De hoofdrollen in Koningsdag zijn voor Martijn Fischer (Bloed, Zweet & Tranen) en Sabri Saad el Hamus (HetSchnitzelparadijs). De kinderen in de film worden gespeeld door de nieuwe acteertalenten Justen de Wildt, Walid Taha El Idrissi en Sil Koster.
Over Koningsdag
Tussen een feestvierende menigte verkoopt de elfjarige Younes de auto-onderdelen van zijn vader. Terwijl de dag in een Amsterdams park verstrijkt, voldoet Younes met steeds meer tegenzin aan de verwachtingen van zijn vader. Als pal tegenover hem het even oude volkszangertje Kelvin komt optreden, ontdekt Younes dat hij hierin niet de enige is. Dan ziet hij hoe Kelvin een drastisch besluit neemt, waardoor ook Younes’ Koningsdag niet kan eindigen zoals die begon.Koningsdag is een BIND-productie in coproductie met NTR in het kader van Nu of Nooit! met steun van Mediafonds en Zapp.
Regisseur Steven Wouterlood. Scenario Maarten van Voornveld & Steven Wouterlood
Creatief producent Joram Willink Dramaturg NTR Sandra Beerends.Over BIND
BIND ontwikkelt en produceert films die een krachtig middel blijken om hedendaagse onderwerpen op intrigerende of verrassende wijze te verbeelden. Producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk willen hiermee een effectieve verbinding tot stand brengen tussen geëngageerde filmmakers en hun publiek. Het afgelopen jaar won BIND met hun producties een prachtige variatie aan prijzen; in februari een International Emmy® Award voor de jeugdfilm Alles Mag, twee European Best Event Awards en vijf Gouden Kalveren: Ariane Schluter voor beste actrice in de TV-film Een Goed Leven en vier voor de bioscoopfilm Gluckauf waaronder die voor beste film.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here